חופשה בחודש אלול

שאלה:

שלום
יש לי הזדמנות לצאת לחופש במחצית השניה של חודש אלול. האם הזמן בעייתי בשביל חופש? זה די מאילוצי תיאום עם עבודה ומשפחה. וגם סיבות אחרות
תודה

תשובה:

אין כל בעיה הלכתית, כמובן זה פחות מתבקש ומתאים ככל שכבר עסוקים באמירת הסליחות ובהכנה לימי הדין, ורוצים לנצל כל רגע פנוי לליוד ולהתחזקות, אבל הכל לפי איך שאתה מרגיש ולפי הצורך.

פעם שמעתי מרב גדול שאמר, שהוא מייעץ ללכת לנופש דוקא בחודש אלול… ב"יולי אוגוסט" אנשים מתפרקים ולפעמים עושים דברים שלא תואמים לרמתם הרוחנית, בחודש אלול, השופר מזכיר…

בהצלחה

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הרב שכך אמר היה הגה"צ רבי חיים שלום דייטש ראש כולל צמח צדק בעיר העתיקה, כך אמר לידיד שלי שהוא חסיד חב"ד והתייעץ איתו על כך…