אמירה לגוי בשבת

שאלה:

ממקד את השאלה.
מה הם התנאים ההלכתיים שיתקיימו ואז נוכל לבקש מגוי לבצע עבורנו פעולה בשבת? תודה

תשובה:

השאלה שלך כללית מידי… באופן כללי היתר אמירה לגוי היא רק לצורך חולה, אפילו שאין בו סכנה, לצורך מצוה דרבים, או בשבות דרבנן במקום צער, שאז זה שבות דשבות. כמו כן, גם כאשר לא מבקשים אלא רק רומזים שלא בדרך ציווי, זה מותר רק בדבר שאין בו הנאה אלא רק מניעת צער.

מקורות:

ראה כל הפרטים בענינים אלו בסי' רעו וסי' שכה.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. יש לחשוש לשיטת החזון איש ובעל האגרות משה שהדלקת מזגן היא איסור דאורייתא. אמנם באגרות משה צידד שכשם שאמרו הכל חולים אצל צינה כך גם אצל חום, אבל זה חידוש גדול, וכמדומני לא מקובל כך. הוא גם ודאי דיבר על חום קיצוני.