עזרה לזולת

שאלה:

שלום וברכה.
איני יודע לאן לשייך את שאלתי, הסקתי שמעגל החיים יתאים לכך.

לשאלתי הרב , פעמים רבות אני נמצא במצבים של בין עזרה לזולת כאשר האדם נראה חלש לבין הפחד מהקטנה העצמית בעזרה אליו.
האם אנו מחויבים לעזור לכל יהודי במצבים בהם נראה שצריך הוא עזרה גם בפגיעה בעצמנו גם אם לא ממש אך רק בהרגשה האישית.

אשמח אם יענו על תשובתי במידה ולא אני עדיין יהיה שמח על כך.

תשובה:

שלום וברכה

אנחנו שמחים תמיד להשיב ככל שנוכל, רק לא הבנתי כל כך את שאלתך, למה עזרה לשני גורמת להקטנה שלך בעיני עצמך. זה אמור להיות להיפך! אולי תסביר יותר את הסיטואציה שנוכל להבין, מה הבעיה.