ניזקי רכוש

שאלה:

שלום כבוד הרב
לפני כמה שבועות הבן של השכן שבקומה קרקע הוא אדם מבוגר בן 36 קילל נמרצות את הילדים שלי ואני הייתי באותו שבת לאחר סעודת מצווה עישנו לחיים כשהגעתי הביתה בכו לי הילדים שהשכן קילל אותם קללות וצעק אני ממש התעצבנתי כנראה שנפלה לי כוס מהחלון על האוטו של השכן רציתי לשאול האם אני חייב לשלם או שאני פטור מכוון שהייתי אחרי לחיים והעצבים שהבן של השכן עשה תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

אדם שהפיל כוס מידיו והכוס הזיקה דינו כאדם מזיק בידיים, ואדם שמזיק בידיים חייב בין בשוגג בין במזיד, וי"א גם אם היה באונס גמור חייב. במקרה שלך שנפילת הכוס היה מעצבים ומשתיית לחיים אינו מוגדר כאונס גמור ולכן אתה חייב לשלם על הנזק שנעשה מנפילת הכוס.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן שעח סעיף א. ותדייק בדברי השו"ע והרמ"א והש"ך לגבי מזיק באונס. ובמקרה הנ"ל לכו"ע חייב לשלם על הנזק.