מניעה לאחר הפלה

שאלה:

שלום
1.אשתי עברה הפלה [לא מאוד קשה ברוך ה..אבל עדין הפלה…] מבדיקה שעשיתי לדעת רוב הרופאים אין בעיה לקבל הריון מיד אחרי ההפלה אבל יש הממליצים לחכות שלשה חודשים. השאלה שלי היא שאולי גם מבחינה נפשית יהיה טוב קצת שתנוח ולא תקבל הריון מיד אחרי האם יכולה לקחת מניעה שלשה חודשים.
חשוב לציין שיש לי כבר 6 ילדים ברוך ה מתוכם 2 בנים ו4 בנות.
2.וכן רציתי לשאול, אני מרגיש שבגלל שנכנסים לעוד הריון ועוד הריון ללא מעצורים וכו' אולי היה עדיף לעשות מניעה שנה או יותר ולחכות שזה יבוא מרצונה להביא עוד ילד, ולא להרגיש שהיא צריכה לברוח מהעול הזה אלא שיבוא מרצון. האם אכן אחרי שקיימתי פריה ורביה רצוי לעשות דבר כזה לקחת מניעה לעוד תקופה ולחכות שזה יבוא מרצון ולא שתרגיש שההריונות רודפים אחריה.
3. האם יש אפשרות במקום כדורים לעשות בדיקות ביוץ ובמצב כזה לא לקיים את המצווה, והאם זה מותר גם בליל טבילה שאף שטובלת לא מקיימים את המצווה [אם רואים שיש ביוץ]

תשובה:

שלום וברכה

אפשר לקחת מניעה כמה חודשים, ולפי הענין וההרגשה הנפשית שלה אפשר להאריך את זה גם לשנה.

כדאי למנוע עם כדורים ולא לוותר על מצות עונה, שקיומה חשוב לזוגיות ולא תמיד כאחד מוחל השני גם מרגיש טוב עם זה.

בשורות טובות.