יחסי אישות בליל הטבילה כשבני הזוג בנסיונות גישור

שאלה:

שאלה מאוד דחופה אודה מאוד על תשובה מהירה אני ןבעלי בתקופה מאוד לא טובה ואחרי הרבה נסיונות טיפול וגישור וכפי הנראה לפני גירושין ואני לפני מקווה האם יש חיוב לקיים יחסי אישות בליל הטבילה? אציין שאנחנו ביחסים מאוד לא טובים ואני ממש לא מסוגלת להיות איתו בקרבה פיזית וגם הוא לא מראה כלל משיכה אליי כבר חודשים ארוכים והדבר רק גורם לתסכול יותר גדול משני הצדדים

תשובה:

אין טעם לקיים יחסים ששניכם מואסים בהם ושניכם לא מעונינים בהם והם גורמים לכם דחייה. אבל אני לא בטוח שזה חייב להיות כך! אולי אפשר להתכונן כמה שעות לכך, לנסות לפייס ולהתפייס וכן להגיע למשהו? בכל מקרה אינני איש מקצוע, וכיון שהדבר הזה הוא בעל השלכות [מניעת יחסי אישות היא תמיד הכרזה מאוד משמעותית שגורמת לריחוק מאוד ממשעותי ומוכרז ורשמי…] אני מציע לשתף בענין זה את היועץ/ת נישואין שלכם.

בשורות טובות.