החזרת גרושה

שאלה:

שלום וברכה, עלה דיון בנושא החזרת גרושה האם יש מצווה בכך לאדם להחזיר גרושתו ? זוג התגרש לאחר זמן מסויים רוצים לחזור האם יש תנאי בכדי שיוכל להחזירה? האם יש קשר עם ניהלה קשר קרוב עם גבר לאחר הגרושים ועכשיו שנהם רוצים לחזור איך התורה מתיחסת לסיטואציות כאלה ?

תשובה:

שלום רב,

אין שום מצווה מיוחדת בהחזרת הגרושה. כמובן שניתן להתחתן שוב עם הגרושה אם היא אינה אסורה לו, אבל מצווה ספציפית על זה אין.

אם היא לא נישאה למישהו אחר לאחר גירושיה מבעלה והתגרשה מאותו אדם, ובעלה לשעבר אינו כהן, מותר להם לחזור ולהינשא שוב. אם היא היתה עם אדם אחר בקשר כזה או אחר, זה לא קשר של נישואין אלא של זנות ולכן מותר להם לחזור ולהינשא. ראה שו"ע אבה"ע סי' י'.