תפילת שחרית – נשים

שאלה:

שלום
1. האם נשים חייבות באמירת פסוקי דזמרה בבוקר?
2. איזה חלקים נשים חייבות להגיד בתפילה חוץ מתפילת 18?

אשמח גם למקורות
תודה.

תשובה:

שלום וברכה

למנהג בני אשכנז נשים חייבות שחרית ומנחה כמו אנשים, כמבואר במשנה ברורה בסימן קו. למנהג  הספרדים נשים חייבות רק תפילה אחת ביום, ולדעת הגר"ע יוסף אינן אומרות שם ומלכות בברוך שאמר וישתבח, אבל ודאי יש להשתדל מאוד לומר פסוקי דזמרה, שהרי הם הכנה לתפילת שמונה עשרה כדרך הבא לפני המלך שקודם לכן מסדר שבחו.

נשים אומרות ברכות השחר, פסוקי דזמרה, ברכות קריאת שמע [למנהג בני אשכנז בשם ומלכות ובין הספרדים יש בזה מחלוקת לדעת הגר"ע יוסף ללא שם ומלכות] קריאת שמע אף שאינן חייבות קוראות כדי לקבל עליהן עול מלכות שמים, ושמונה עשרה. כמובן שאשה שמטופלת בכמה ילדים קטנים והבוקר לחוץ יכולה לקצר ולא לומר פסוקי דזמרה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כשכתבנו כך לגבי נשים לא הכוונה שיש שני מסלולי הלכה שונים הלכה לנשים עם ילדים והלכה לנשים בלי ילדים, אלא שהסברנו שלפעמים מחמת הכורח אשה לא יכולה להתפלל כפי שהיתה רוצה… אז דבר ראשון יש לרצות, לקום מעט יותר מוקדם, ואז יהיה זמן, לא כמו באשה מטופלת בילדים שזה לא צפוי תמיד… וגם במקרה שציינת מה שאפשר אפשר ואם קרה פעם כורח אז אי אפשר, ולמחרת מנסים שוב.