מחוסר אמנה בגוי

שאלה:

שתי שאלות בבקשה
1- סכמתי עם פועל גוי על עבודה מסוימת וסגרנו על מחיר מבלי תשלום מראש ושהעבודה תהיה מכונה עוד שבוע לאחר יומיים הגיע פועל אחר והציע את אותה עבודה ב400 ש"ח פחות האם יש פה נפרע מבעלי אמנה ?
2- נסעתי רברס ושפשפתי את הרכב של השכן ירדת לבדוק ומתברר שיש נקודה צבע קטנה שירדה לו מהטמבון האם אני מחויב להודיע לו ?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

1. הגמרא אומרת שאין דין מחוסרי אמנה כשמתעסק עם גוי, משום שהגוי לא עומד בדיבורו, אם כן אף הישראל שמבטיח לגוי לא צריך לעמוד בדיבורו. והאיסור של מחוסר אמנה שייך רק בין ישראל לישראל. ולכן מותר לך לבטל את העיסקה עם הגוי ולקחת עובד אחר.

2. אם מדובר בנזק קטן ולא מקובל להוציא הוצאה כדי לתקן את הנזק, אין צורך לשלם ולא ליידע אותו על כך.

בהצלחה.

מקורות:

1. גמרא בכורות יג, ב.

2. ראה חזו"א ב"ק ו, ג.