שבועה שלא לעלות לירושלים

שאלה:

נערה שגרה מחוץ לירושלים, ובביקר בעיר הקודש היתה עשה להתפרעויות של ערבים וזריקת אבנים.
הדבר הפחיד אותה מאוד והיא החליטה שאף פעם לא חוזרת לירושלים ,והיא חושבת שאולי גם נשבעה על כך.
האם היא צריכה לעשות התרת נדרים/שבועות?
בתודה
מנחם נוביק

תשובה:

שלום וברכה

מה הכוונה היא חושבת שאולי נשבעה? אם זה סתם סוג של לחץ, אין סיבה לחשוב שכך היה, אם זה ספק שיש בו ממש, אזי זהו ספק דאורייתא ויש לעשות התרת נדרים. לא מדובר בנדר לבטל את המצוה כיון שנכלל בזה לא רק ביקור בבית המקדש לכשיבנה אלא כל ביקור בירושלים, ולכן בודאי יש תוקף לשבועה כזו.

בשורות טובות.