קשקשים בטבילה

שאלה:

שלום וברכה!!
רציתי לשאול האם קשקשים הם חציצה בטבילה, אם אפשר לדעת מה הדין לפי דעת הרב עובדיה יוסף זצ"ל,
מה הדין אם יש מעט קשקשים, ואם זה בעיה מה הדרך לטפל בזה שזה יהיה בסדר מבחינה הלכתית, ואני יכולה להיות רגועה שעשיתי את ההשתדלות
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

מורידים באופן נורמלי עם מסרק סמיך, והמעט שנשאר שכבר לא מקפידים עליו בדרך כלל – אינו חוצץ. העיקר בלי לחץ, זה רק יכול לפצוע ולגרום לשאלות יותר קשות, הכל באופן נורמלי ורגיל.