ציונות וחרדים

שאלה:

‏אני שואל אם הרבנים כאן ‏הם ציונים או לא? ‏על המקרה ‏שר הבנים אינם ציונים ‏ ‏אני ‏כמו הרבנים ‏שאני לא ציוני, אני אוהב ציון מאוד מאוד ומבקש ‏לתפארתה. ‏אבל אני ‏‏לא אלה שמאמינים בדברים מסוימים שמסווגים ‏ציונים.

‏האם הרבנים יכול לפתוח ‏דעתי ‏להבין למה הרב קוק הבין מה הוא ‏הבין ‏שכל הגדולים היה אומרים שזה טעות גדולה. אני אהיה בוטה כי אני לא יודע איך להתבטא אחרת ‏‏רוב הצדיקים ‏בהיסטריה ‏אינם ‏עשויים טעות גדולה בהשקפה כזו ‏שממש כל ‏הגדולים אומרים ‏שזה טעות אז מה קורה ‏שרב קוק ‏היה ‏חושב מה הוא חושב. איפה עוד היה בהיסטוריה שאדם היה צדיק אבל ההשקפה שלו לא ‏היה ‏קודש

תשובה:

עסקנו בענין זה בהרחבה כאן.