מחשבות לא ראויות

שאלה:

יש לי רוב הזמן מחשבות לא טובות על אנשים, קטרוגים, דברים השם ישמור,ואני ישר מתענה עליהם וסובל מהם אני לא שונא אף אחד ברוך השם ורוצה שכולם יצליחו, נגיד שאני רואה בן אדם חוטא במזיד אני ישר נדלק, מקטרג עליו במחשבה ואז ישר מנסה לעצור את עצמי ולדון אותו לכך זכות, ואני לא תמיד מצליח לדון לכף זכות, אני חושב שהמידות שלי ממש לא טובות, כמובן שאני חוזר בתשובה ישר במחשבה על החטאים האלה וכל יום אני מבקש סליחה מהקב"ה על המחשבות ושירחם עליהם, יש לי גם OCD ואני חושב שיש לזה חלק בזה, אבל גם מידות לא טובות, האם יש עצה מחכמים לתקן מחשבות ומידות?

תשובה:

אם תפסיק לשפוט את עצמך בחומרה כזו, גם לא תשפוט אחרים… תרפה מהענין… לא משנה מה אתה חושב, המחשבות שלך, עם כל הכבוד… לא באמת כאלו חשובות… לכן אל תייחס להן שמעות רבה כל כך, הכל בסדר. אם תבין שהן לא כל כך משמעותיות, תראה שבמשך הזמן זה גם מתמעט ונכנס לתלם… אל תדון לכף זכות כל הזמן הכל בסדר. עברה לך מחשבה, אז מה? שטויות.

ברכה והצלחה ורפואה שלמה.