כלי פלסטיק בשרי – לשימוש פרווה

שאלה:

שלום וברכה,
אם אני לוקח אוכל כגון בשר קר בקופסת פלסטיק,
1. האם אני יכול לאחר 24 שעות להשתמש בקופסא כדי לקחת אורז קר (לא בשרי)?
2. האם אחרי שאוכל את האורז אהיה בשרי?
3. האם מותר לי לאכול את האורז עם חלבי?
4. האם כשמדובר במאכל בשרי קר הקופסא לא נהפכת לבשרית?
5. האם ניתן להכשיר את הקופסא שתהיה פרווה שוב ע"י מים פושרים? (מדובר רק בקר, הן בבשרי והן בפרווה) לא ניתן להגעיל כי היא תימס
תודה וישר כח
ניר

תשובה:

שלום וברכה

1. אם הכלי נקי ויש בו אורז פרווה אתה לא בשרי.

2. אם אתה מחמם את האורז הזה ואתמול חיממת בכלי הזה בשר ועוד אין 24 שעות, אין לעשות זאת לכתחילה על מנת לאכול עם חלב, ולמנהג בני אשכנז גם בדיעבד אסור לאכול עם חלב, אף שכאמור אין חובה להמתין שש שעות אחרי האורז.

3. אם הבשר נשאר קר, כיון שלא שהה בכלי 24 שעות ברצף הכלי לא נעשה בשרי.

4. כלי פלסטיק אינו נמס בתוך סיר מים רותחים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם הבנתי נכון, אם אני לא מחמם את הקופסא כלל. אלא רק מאחסן בה אוכל בשרי קר
    שלאחר מכן אוציא לצלחת
    האם שטיפת הקופסא במים הופכת את הכלי לפרווה? (בדרך כלל הבשר נשאר יותר מ24 שעות במקרר)

  2. אם הבשר נשאר עם רוטב בכלי יותר מ24 שעות הכלי נעשה בשרי, אבל כאשר הוא נקי ואתה מאכסן בו אוכל קר ללא רוטב כמו אורז, האול נשאר פרווה.