ישיבת המסובים בעת בציעת הפת בשבת

שאלה:

האם צריכים לשבת בעת בציעת הפת בסעודות שבת או שאפשר גם לעמוד

תשובה:

שלום וברכה

כיון שהוא מברך עבור כולם, על הבוצע והמסובים לשבת במקומות בעת הברכה. כך הם מצטרפים יחד.

מקורות:

ראה שו"ע סי' קסז סעי' יא, וראה משנה ברורה וביאור הלכה שם, שהגם שבזמנינו לא צריל הסיבה, אבל צריך ישיבה ולא בעמידה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לעתים אני מתארח אצל מישהו שממהר ליטול לשבת ולברך מין ברכה כזו ארוכה כדי לזרז האחרים…
    תכל'ס, לא פעם אני מתיישב רק אחרי שהוא באמצע המוציא, לברך לעצמי?
    המון תודה