זמן מיוחד ללימוד לעילוי נשמה

שאלה:

שלום,

א. לימוד לעילוי נשמה – זמנו דווקא בשבעה/שלושים/שנה/יארצייט או בכל זמן?
ב. יש זמן בו לא לומדים למטרה זו – כמו לפני הקבורה, או ביום טוב, או אחר?

ואגב, הניתן ללמוד קטע ו"לתת" את החזרה המיידית עליו לעילוי הנשמה (או להיפך)? כך שחלק מזכות הלימוד תצבר ללומד והשאר לנשמה – אם כך זה עובד.

תודה!

תשובה:

שלום וברכה

לימוד לעילוי נשמה טוב ומועיל תמיד, כמובן הוא נחוץ יותר לנפטר במהלך השנה הראשונה, ובתאריכים הנקובים שהזכרת, אבל הוא טוב ומועיל תמיד.

הלומד אינו מפסיד שכרו, הנפטר רק מקבל שכר על התעוררות הלומד ללמוד לעילוי נשמתו, אבל עצם שכר הלימוד – ללומד.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. השאלה לדברי היא הפוכה, האם יעזור ללמוד את הלימודים הרגילים לעילוי נשמת מישהו, כי לפי איך שאני מבין כל הרעיון הוא מה שהתעוררת ללימוד הזה לעילוי נשמתו, אבל מה שאתה לומד בין כך, לא קשור לנפטר. ולמעשה העולם כן נוהג לייחד סדרי לימוד בכוללים לעילוי נשמת תורמים וכדומה, וצ"ע.