הבעל מסרב לטיפול זוגי

שאלה:

כבוד הרב בוקר טוב וסליחה על השעה המוקדמת. שאלה קטנה, ברשותך : אני נשואה 17 שנים, ללא ילדים עדיין. לצערי, זמן קצר לאחר החתונה גיליתי שבעלי אדם חסר סבלנות, כעסן, אימפולסיבי. כל מה שניסיתי לאורך השנים, על מנת לתקן את שלום הבית שלנו, לא צלח. אני ממש עצובה ואובדת עצות. לאחרונה הוא מרבה לנבל את הפה, אומר לי מילים נוראיות ששום אדם לא מסוגל לשמוע. גם כשהוא רגוע, הוא לא מבקש סליחה. האם יש משהו, אולי פרקי תהילים, שניתן לקרוא, על מנת שהתנהגותו תיפסק או תשתנה לטובה ? הוא לא מוכן ללכת לשום טיפול. תודה רבה כבוד הרב על העצות החכמות

תשובה:

שלום וברכה

קראתי בצער את שאלתך הכואבת, להתפלל זה חשוב מאוד וטוב מאוד, ולא משנה איזה פרקים את קוראת העיקר לבקש בפה מבורא עולם שישלח את ישועתו. יחד עם זה, צריך גם לעשות… אין כזה דבר שהבעל מסרב לכל טיפול! אם את לא מספיק חזקה לעמוד כנגד ולדרוש טיפול, תעזרי באנשים סביבך, אם זה רב שמוערך עליו או בני משפחה קרובים חכמים [בלבד…] ולא היסטריים… אסרטיביות נכונה, בלי מריבות רק עמידה חזקה בנעימות אבל בלי להתפשר, תביא אותו לטיפול ולהבנה שצריך שינוי.
בשורות טובות!