קנאה לצורך שיפור המעשים

שאלה:

האם שאני מקנא למשהו ומנסה להשיג אותו בדרכים שלי, לפעמים מצליח, בלי לאחל שום רע לאף אחד להפך, פשוט קולט את הדבר מנסה להשיג גם בעצמי גם אם לא מצליח לא נורא, האם זה רע או שנחשב קנאה טובה? שמעתי את זה איפשהו ואני לא מוצא את זה
לדוגמא רואה איזה מצווה שפלוני עושה, שמח בשבילו, ועושה גם בשבילי להבא.

תשובה:

חכמים אמרו "קנאת סופרים תרבה חכמה", כלומר ככל שזו קנאה בריאה, שאינה אוכלת את הלב וגורמת צרות עין וחמדה, אלא היא מעוררת את האדם להשיג גם הוא את המעלות המדוברות, זו קנאה נהדרת. המודד תמיד מה זה עושה לך בנפש, עוררות שמחה ולפעול ולעשות, או צביטה ויאוש…

שבת שלום ומבורך.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. ‏זה פשוט שהרב יודע more than me ‏
    ‏ולכתוב בצידה ‏אם זה פעם או פעמיים בחודש אפשר לומר שזה טוב ‏אבל ‏ אם זה יום יום ‏ ‏זה לא בריא משום תמיד טוב בעבודת השם לראות את עצמו והשם יתברך ‏וזהו (‏בנוגע בין אדם למקום) ולא להשוות את עצמך כל הזמן לאחרים