סגירת חלון בבית כשיש זבובים

שאלה:

שלום,
אם נכנס לי למשל זבוב או חרק אחר לחדר ואני רוצה לסגור את החלון פשוט בשביל שלא ייכנסו עוד או בשביל שהמזגן לא יצא או סיבה אחרת כלשהי, האם יש בזה בעיה שאני "צד" את החרק? או שאין בעיה ואפשר לסגור את החלון (או דלת של בית / מרפסת או משהו אחר). תודה

תשובה:

שלום וברכה

אין בזה שום צידה, כיון שהמעופף הזה גם כאשר הוא בבית הוא כלל לא ניצוד.

מקורות:

חוט שני ח"א פרק טו ס"ק ב. לדבריו זה גם לא בכלל האיסור דרבנו המובא בתחילת סי' שטז לגבי צידת דבר באופן שאי אפשר בשחייה אחת.

הצטרף לדיון

5 תגובות

  1. למה הזבוב או חרק אחר לא ניצודים אם הם נכנסים לבית? אם מישהו גר ביחידת דיור של חדר אחד למשל, ונכנס זבוב למשל ב12 בצהריים, ואז הוא סוגר את החלון או הדלת עד למוצאי שבת, אז הוא צד את הזבוב לא?