לגבות הוצאות טיפול באמא מהעיזבון

שאלה:

שלום כבוד הרבנים!

אנחנו שתי אחיות ושני אחים

אמא שלנו היתה חולה כמה שנים ואנחנו שני האחיות לא יכולנו להיות איתה בלילות לעזור לה בלילה לשירותים ועוד, והבנים כבר לא בחיים ושילמנו בכספינו לעוזרת שתהיה איתה בלילות למשל שנתיים וזה הצטבר לסכום ענק, עכשיו היא נפטרה וחשבנו שנוכל להחזיר את הכסף הזה מהדירה שלה אחרי 120,
הדירה היתה רשומה על שני האחים שלנו והנכדים טוענים שלא חייבים להביא לנו את הכסף כי הם יורשים את זה מהאבא שלהם (אחים שלנו) ולהם אין שום קשר למה שאנחנו הוצאנו עם כל ההוצאות שלנו, גם כי בכלל לא ביקשו מהם כסף וגם כי זה לא שייך להם העניין ההוצאות הכספי של סבתם וגם כי אין לנו קבלות כי הכל שולם במזומן

האם באמת הם לא חייבים לשלם לנו את ההוצאות ?

אשמח לשמוע מכבוד הרבנים מה ההלכה אומרת על זה

תודה

תשובה:

שלום וברכה,

נפסק להלכה שכיבוד אב ואם הוא מהכסף של ההורים ולא מכספם של הילדים, ולכן יש לכן זכות לגבות את כל ההוצאות שהוצאתם מהעזבון של האמא. ורק אחרי שאתן גובות את ההוצאות שלכם יש לנכדים זכות לרשת את הסבתא. אלא שהנכדים לא צריכים להאמין לכן כמה הוצאות הוצאתם עבור האמא שלכן, ולכן אתן צריכות להביא חישוב או לבקש קבלות מהמטפלים שטיפלו באמא במשך השנים. [לא צריך קבלות רשמיות]. וכן לצרף את כל ההוצאות שהוצאתן עבור האמא שלכן ולגבות מהעיזבון.

לפי חוק הנכדים לא יכולים לרשת את הסבתא אלא עד שהבנות יחתמו על וויתור הירושה, ואתן לא צריכות לחתום על וויתור עד שישלמו לכם את כל ההוצאות של האמא.

בהצלחה.