הסרת מזוזות מדירה שכורה

שאלה:

אני עוזבת דירה שכורה שלא היו בה מזוזות ואני קניתי. כעת עוברת לדירה אחרת. בעלת הדירה החדשה הציעה לשים מזוזות שלה. שאלתי את הדיירים החדשים שנכנסים לדירה שאני עוזבת אם הם צריכים שאשאיר את המזוזות שלי והם ענו "את יכולה לקחת את המזוזות". האם אני יכולה להסיר אותן? יעבור שבוע בין העזיבה שלי לכניסה שלהם, לא ישנו בדירה אבל אצטרך להכנס לסידורים וניקיון. בכל מקרה אני מעדיפה מזוזות שלי מאשר מזוזות שמישהו אחר קנה.

תשובה:

שלום וברכה

טוב יותר להמתין שהם יבאו את המזוזות שלהם ויחליפו תיקחי את שלך אליך, בינתים תשימי מזוזות מגמ"ח וכדומה.[

שבת שלום וישוב טוב.

מקורות:

יש כמה צדדים להקל, אבל כיון שמדובר בחשש סכנה עדיף לעשות כמו שהצענו, ראי כאן בהרחבה.