החזר כספי עבור תשלום במקווה

שאלה:

שלום,
כשאשתי ואני התחתנו, בשנה הראשונה היא היתה הולכת למקווה ומשלמת כסף, אחרי כמה שנים התברר לה שכלה בשנה ראשונה פטורה מתשלום.
כעת נוצר מצב שהיא טבלה כמה פעמים בשבת ולכן בינתיים דוחה את התשלום למקווה, אבל פתאום חשבתי אולי היא בכלל לא חייבת להשלים את התשלום כי גם ככה היא שילמה בשנה הראשונה כשלא באמת היתה צריכה.
האם נכון לעשות את החישוב הזה? או שעליה לשלם עכשיו כמו תמיד?
תודה מראש

תשובה:

שלום וברכה,

התשלום בשנה הראשונה אכן הייתה בטעות ולכן מותר לכם לקזז עבור הפעמים ששילמו בטעות.

בהצלחה.