האם הוא ממזר?

שאלה:

מכיר ממזר למרות שאומרים רוב בעילות של הבעל הממזר דומה לנואף אימו עבדה בביתו של הנואף ואימו סיפרה בסוד לאחת מקרובותיה השאלה היא האם צריך ליידע את הרבנות בעניין שיש ממזר?

תשובה:

שלום רב,

אין לך מה ליידע אותם כי במקרה שאתה מתאר הילד אינו ממזר. נכון, אכן רוב בעילות אחר הבעל. אם הילד דומה למישהו שהאמא עבדה אצלו אינו אומר שהוא בנו. לא קובעים יחס בהתאם למה שנראה שהוא דומה לו. זה ברור לגמרי. ומה שהאמא הודתה לפני מישהו שהילד אינו מבעלה אלא מאותו אדם, אינה נאמנת כפי שנפסק בשו"ע אבה"ע סי' ד' סעי' כט. מה גם שאתה לא יודע שהיא הודתה כך אלא מישהו אמר לך . אבל בכל מקרה כאמור, האמא אינה נאמנת לפסול בפרט כאשר יש לה בעל שהיא חיה איתו.