בורר בחמין

שאלה:

האם יש בורר לקחת ביצים מהחמין

תשובה:

שלום וברכה

זה אכן מעורב היטב אבל אם אתה לוקח לצורך שימוש מידי אין בעיה, זה אוכל מאוכל ולצורך שימוש מידי וביד ולא בכלי המיוחד לברירה.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בענין זה, י"ל מה גדר בורר, הרי לא ניכר שהביצה מעורבת כי זה עומד בפני עצמו בתוך הקדירה ומה שייך כאן ברירה, וכי יהיה אסור להוציא כפית מתוך כוס משום בורר?

  2. בחמין ביצה זה בהחלט תערובת, כמו בערימת ספרים שכאשר היא אינה מסודרת נקטו הפוסקים שיש בזה בורר, וכן בערימת בגדים ראה משנה ברורה סי' שיט ס"ק טז. הכל לפי הענין. אגב לפעמים גם במקפיא יש בלגן ושקיות והוצאת דבר משם כרוכה בבורר.