תאונת שרשרת עם 3 כלי רכב

שאלה:

שלום רב לכבוד הרב הדיין.
לפני מספר שנים הייתי שותף לתאונת שרשרת בה הרכב שלי הוא האחרון ולפני היו שני רכבים פרטיים נוספים. שני הנהגים שלפני תובעים אותי אישית בבית דין שאינו תורני ובנוסף את חברת הביטוח שלי לרכב בטענה שאני זה שדחף את הרכב שלפני אל השלישי. מיד לאחר התאונה אני ציינתי בעדות ובציור לחברת הביטוח שהרכב הראשון בלם וכך השני פגע בשלישי ואני לאחר מכן פגעתי באמצעי. היום שחלף זמן רב אינני זוכר במדויק מה קרה בדיוק ואני חושש חלילה לגזל וגם חברות הביטוח ועורכי הדין שלהם מעורבים כך שאיני יכול לבקש לתביעה בבית דין תורני. מה כבוד הרב הדיין יכול לפסוק לי בעניין זה? תודה.

תשובה:

שלום וברכה,

כיון שאתה מבוטח מותר לנפגעים לתבוע את הפוליסה שלך בחברת הביטוח. לך מותר לטעון את הטענות נגדיות, אתה יכול לטעון לפי מה שאתה זוכר שהיה. דברים שהם עמומים אתה יכול לומר אותם ולהדגיש שאתה לא זוכר בדיוק את הדברים.

בהצלחה.