שחרית עם דילוגים…

שאלה:

שלום הרב,

הבוקר הייתי לחוץ בזמנים להגעה לעבודה כך שבעוונותיי לא התפללתי גם את החלקים של ברוך שאמר וישתבח ולא את ברכות ק"ש. רק אמרתי ברכות השחר כולן, טלית ותפילין, אשרי ומזמורי הללויה, ק"ש, עמידה, אשרי ועלינו לשבח.
האם יצאתי איכשהו בחובת תפילה או שהבוקר פגמתי המצוות התפילה?

תודה הרב

תשובה:

יצאת ידי חובת תפילה, אבל הפסדת חובת ברכות קריאת שמע, וגם הפסדת פסוקי דזמרה, אבל לא נהגת כהלכה, להבא תקפיד יותר לקום בזמן ולהתפלל כראוי.

בהצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. וגם אם קורה דבר כזה בדיעבד, עדיף לדלג על כמה דקות מהעבודה מאשר לדלג על כמה דקות מהתפילה.
    עיקר תפקיד היצר הרע הוא לבלבל את האדם בין עיקר לטפל, שים לב.