ציצית כשחם מאוד בחוץ – ילד שלא הגיע לגיל מצוות

שאלה:

ילד בן 12 שסובל מאוד מהחום בגין רגישות עצומה [למשל,בכל ימות השנה, לרבות ימי החורף, הולך לישון עם חלון פתוח ועם מאוורר] מבקש פטור מללבוש גופייה עם ציציות כשיש עומס חום [הוא גר באנגלי' ואין מזגנים בבית הוריו ובבי"ס, וכידוע הגיע החום עד 40 מעלות] ובאשר לא הגיע לקיום מצוות מדאורייתא והוא בגדר חולה שאין בו סכנה, האם סביר להתיר לו ?

תשובה:

ברור שסביר להתיר לו, הרי ככל שלא לובשים ארבע כנפות אין חיוב ציצית, השאלה היא רק חינוכית בעיקרה, האם ניתן להסביר לו שבעצם חבל כי כל רגע זו מצוה וכו' [הרי השאלה הגיעה במקרה קיצון של השבוע, זה לא יחזור…], בדרך כלל כשאדם מקבל תחושה שזה לא קריטי החוא יכול גם אחר כך להמנע מהמצוה, ובכלל איך זה יראה בעיני החברים בתלמוד תורה, אין לו על מה לברך שם בתפילה וכו', זה גם חלק מצורה של בן תורה. לכן הכל לפי שיקול דעתכם בענינים אלו, כיצד זה יוסבר לו ומה יכול להיות קצת נזק מבחינת דמות הבן תורה בעיניו, אבל זו לא שאלה הלכתית.

הצטרף לדיון

תגובה 1