חובה לשים מחיצות בסעודות שבת האופרוף?

שאלה:

הבן שלי החתן ביקש שלא נשים מחיצה בסעודות באויפרוף ואפילו לא לשבת בהפרדה. הוא רוצה לעשות משפחות משפחות. יש לציין כי לא מדובר רק במשפחה אחת אלא גם מצידנו וגם מצד הכלה יבואו אנשים. עד היום תמיד דרשתי הפרדה עם מחיצה וכשזה לא היה זה מאוד הפריע לי. מצד שני זה השמחה שלו. אני ממש אובד עצות ואשמח לדעת איך להתייחס לזה ומה לעשות. האם זה מחויב ע”פ הלכה או שזה רק חומרה בעלמא.

תשובה:

שלום וברכה

ככל שמגיעים רק המשפחה המצומצמת, כלומר אחים ואחיות נשואים, קשה לומר שהמחיצה היא ממש חיוב, גם כאשר באות נשים זרות שודאי דרך התורה לעשות הפרדה, יש על מי לסמוך להקל ככל שהן לבושות בצניעות, לכן, אם יש בזה צער ומחלוקת, אל תריב איתו על כך ובלבד שלא יושבים בתערובת, הישיבה בנפרד [אולי גם משפחות גרעיניות יחשב נפרד].

מזל טוב ורוב נחת.

מקורות:

ראה כאן תשובה מפורטת בענין זה שכאשר הנשים בצניעות אין איסור מן הדין.

הצטרף לדיון

תגובה 1