גילוח בתער

שאלה:

שלום,
קשה לי מאוד עם הגילוח.. מצד אחד אני יודע עד כמה זה חמור, מכיר את ההלכה, את הסיפורים, 5 איסורי דאורייתא וכו'. מצד שני כל מכונה שאני מוצא שנחשבת כשרה, לוקח מלא זמן לגלח איתה, יותר מידי, ואני מתייאש ועובר לסכין. רציתי לשאול מה אפדר לעשות? זה לוקח לי יותר מידי זמן, מעל לחצי שעה – שעה לגילוח! מדובר על מכונה עם ראש עגול ושלוש סכינים.. האם הרב מכיר מכונה כשרה שמורידה ישר ומהר? מה אפשר לעשות בנושא?
תודה

תשובה:

שלום וברכה

התיאור שלך נשמע קצת מוקצן, עשרות אלפי גברים מגלחים כל יום את זקנם במכונה כשרה וזה לא לוקח יותר מכמה דקות, אולי יש לך תקלה במכונה, או שאתה רגיש יותר מידי לכל זיפון קטנטן שנשאר, צריך לדעת מה עיקר ומה טפל בחיים, איזה אדם בר דעת יבחר לעבור אלפי איסורי תורה בכל גילוח [כל שתי שערות זה עוד לאו דאורייתא!] בשביל שפניו הנאות יהיו מעט יותר חלקות?… קשה לי להאמין שאדם בעל אמות מידה הגיוניות יבחר בדרך זו… תתעניין אצל ידידים על מכונה כשרה איכותית, תדאג לנקיון המכונה כדי שלא תהיה הפרעה לפעילותה, והכל יהיה בסדר גם אם תהיה טיפה פחות מגולח…

בהצלחה