ביטול הזמנת תסרוקת

שאלה:

בחורה ביקשה מחברה שתעשה לה תסרוקת לכבוד אירוע משפחתי וקבעו על תאריך ושעה (2:00 בצהריים) [זו בחורה שמאד מקצועית בתחום זה ולמדה קורסים עד שהגיעה לתוצאות יפות… וגם הרבה בחורות מבקשות ממנה בתשלום]

והנה באותו יום היא מודיעה לחברתה שלא תוכל לעשות אצלה תסרוקת (ולא מסתדר לה לבוא אליה) מאחר וזה שעה שכבר מאוחר לה, כי צריכה להספיק לצאת מוקדם מחוץ לעיר לחתונה, אי לכך היא תשלם לה במקום 50 ש"ח רק 15 ש"ח, האם יכולה לעשות כן או שעליה לשלם את כל הסכום הדרוש ? [וזו בעיה שלה שהיא בטלה]

תשובה:

שלום וברכה,

אם הבחורה שמסרקת ביטלה לקוחה אחרת בגלל ההזמנה של הלקוחה, חייבת הלקוחה שביטלה לשלם עבור ביטול התסרוקת. אם לא היה למסרקת לקוחה אחרת באותו זמן וגם לא היה קניין [תשלום מקדמה] הבחורה שביטלה פטורה מתשלום. ואם היא רוצה לשלם 15 ש"ח עבור הביטול תבוא עליה הברכה וראוי שתעשה כן.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן שלג סעיף א שאם לא היה תחילת מלאכה ולא היה קניין בין הלקוח לפועל, אין חיוב תשלומים ואין על כך אלא תרעומת. אבל אם היה קניין או שהפסיד הפועל מלאכה במקום אחר חייב לשלם תשלום כפועל בטל.