קושי בטהרה

שאלה:

רציתי לשאול, אם יש לאישה קושי בלהיות טהורה כיון שלא מצליחה לספור 7 נקיים בגלל כתמים או יובש שגורם לפצעים וב-3 חודשים באופן רצוף מותרת רק שבוע שבוע ויומיים בערך, וה-7 נקיים הופכים להיות בין- 11 ימים ל-15 ימים, למרות שבחודש האחרון הצליחה ורק הבדיקה של היום השביעי היתה עם כתם ורדרד שבפרוש לא נראה דם אבל צבע אוסר ואז היתה צריכה לספור מחדש, האם מותר לה לבקש להקל ולספור רק את מה שחייבים ב-7 נקיים בהיתר מרב (הפסק ראשון שביעי) או שאסור לה לבקש כזה היתר
תודה רבה

תשובה:

ברור שאשה כזו לא צריכה לבדוק יותר מאשר הפסק טהרה ראשון ושביעי! רק מומלץ כן לבדוק גם פעם נוספת באמצע כדי שאם זה יתקלקל לא תצטרך להתחיל לספור את כל השבעה בתחילה. כמו כן אם בודקת טהרה אומרת שאכן יש פצע, ניתן לתלות בו כל כתם ומראה על עד [אלא שמלבד זה צריך בדיקות נקיום בהפסק ובראשון ושביעי], כמו כן ניתן לעשות את כל הבדיקות הנ"ל הפסק ראשון ושביעי אצל בודקת טהרה שיודעת לעקוף על הפצעים.