עיוות הדין ועינוי דין

שאלה:

מה נקרא עיוות דין ומה נקרא עינוי דין ומה אומרים רבותינו על אלה שמעוותים ומענים דין

תשובה:

שלום וברכה,

עיוות הדין זה שמעוותים את הדין ולא פוסקים את הדין כשורה. עינוי הדין זה שמעכבים את פסק הדין ולא נותנים הפסק מיד.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. תלמוד בבלי מסכת שבת דף לג עמוד א
    בעון עינוי הדין ועיוות הדין וקלקול הדין וביטול תורה חרב וביזה רבה, ודבר ובצורת בא, ובני אדם אוכלין ואינן שבעין, ואוכלין לחמם במשקל,
    משנה מסכת אבות פרק ה משנה ח
    חרב בא לעולם על ענוי הדין ועל עוות הדין ועל המורים בתורה שלא כהלכה: