מחילת עונה – תשמיש אחרי לידה

שאלה:

שלום וברכה, אשמח להבהרה אם אפשר עם מקורות ,
אנחנו ברוך השם בשעה טובה אחרי לידה ומקווה , ההנקה לפי מה שהבנתי גורמת לחוסר חשק לתשמיש , וכן עוד אלמנטים כמו עייפות הקדשת זמן לתינוק הנולד וכו' , גורמים אלו משפיעים על תמידות יחסי האישות בין בני הזוג , האם בעקבות כך מצוות עונה משתנה ? ויש מצב שהיא פעם בחודש ? פעם בחודשיים ? מדובר כמובן שהמקום מוכן לביאה ואין פצעים וכו' ,
השאלה היא באמת אם מתיחחסים באופן שונה ? או שיש פה משום ביטול מצות עונה ? אשמח לביאור או להפנייה
תודה

תשובה:

אין שוני מבחינת המצוה, אלא שאם שני בני הזוג מוחלים זה לזו ואין ענין של פריה ורביה כיון שבלאו הכי היא מניקה, אפשר למחול. באופן כללי כדאי כן לייחד לזה את הפנאי ואת הפניות, כי זה חשוב מאוד לזוגיות.

מקורות:

שו"ע אבהע"ז סי' עו סעי' ה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הרב כתב:

    ואין ענין של פריה ורביה כיון שבלאו הכי היא מניקה

    והרי ההנקה לא תמיד מונעת כניסה להריון נוסף , וטרם נולדו בן ובת , אז האם אפשר להבין מהרב שהדין בביטול מצוות עונה הוא קל יותר כי בלאו הכי יש סיכוי נמוך יותר להכנס להריון בזמן הנקה מלאה?