מוזיקת רקע במצגת בשלושת השבועות

שאלה:

שלום לכבוד הרב שליט"א

וידאו שישמשו במצגת מחשבים שכבר מוקלט וחשבו שתאריך מצגת היה קודם לבין המצרים ושימשו מוזיקה מוקלט ברקע המצגת כדי ליפות המצגת, ושינו תאריך המצגת ויהיה בין המצרים, האם יש ביה בזה?

מורה צקד חשוב אמר כיון שזאת רק מוזיקה בקרע ולא עקר כלל של הדבר לא צריך לערוך שוב ולהוציא המוזיקה ולשים איזה שהוא אקפילה כדי שלא יהיה מוזקה רגיל.

רצינו לקבל חוות דעת מן המורים על ענין.

ברכה והצלחה

תשובה:

יש להקל במוזיקת רקע בימי בין המצרים, אמנם בכל זה עדיף לעשות לפני ראש חודש אב. ראה ס' נחמת ישראל פרק ג הערה 35 מהגר"ש קמינצקי.

ראה שכתב שם שאם יש לו הפסד יש להקל אך ורק כדי פרנסתו, ומקורו לזה הוא משו"ת זכר שמחה סי' סז ושו"ת רבבות אפרים חלק ב סי'  קנה אות ב וחלק ו סי' רצא אות א ושו"ת ציץ אליעזר חלק טז סי'  יט אות א ושו"ת חיי לוי חלק ב סוף סי' מ ושו"ת אגרות משה אורח חיים סי' פז, ועוד ציין לעיין בשו"ת בצל החכמה חלק ו סי' סא שסובר שמותר אפילו בט' הימים ועי' אשל אברהם בוטשאטש סוף סי'  תקנב. והמשיך שם שיש להחמיר בזה מראש חודש אב, ומקורו מהפרי מגדים אשל אברהם ס"ק י. ולכל הפחות בשבוע שחל בו תשעה באב, ויעויין בשו"ת ציץ אליעזר חלט טז סי' יט אות א. ועוד הביא שיש שכתבו להימנע מזה לגמרי, ומקורו בכף החיים ס"ק מא שכתב שיכול רק בשירים השוברים את הלב ויותר טוב להמנע לגמרי, וכן דעת הגר"ח קנייבסקי הובאו דבריו בספר יד בבין המצרים עמ' מה הערה כג.