ילד של כהן ואמא שהיא בת גוי – מה מעמדו?

שאלה:

שלום וברכה
ראובן שהוא כהן נשא שרה שאביה היה גוי ואמה שלה היתה יהודיה ונולד להם בן מה הדין של הבן שלהם האם הוא כהן?
בברכה
תודה
א.א.

תשובה:

שלום רב,

מאחר שלהלכה אנו פוסקים שבת גוי אסורה לכהן לכתחילה, אבל אם נישאת לא תצא, א"כ ברור שהילדים הם כהנים גמורים ואינם חללים, ולכן כתבו רוב הפוסקים כפי שהביא הפתחי תשובה בתחילת סי' ד' שבת גוי זה לא איסור דאורייתא לא דרבנן (משום שבדאורייתא לא שייך לומר בדיעבד אם נישאת לא תצא) למעט שיטת השער המלך עיי"ש. וראה עוד תשובה ארוכה בעניין זה בשו"ת שרידי אש.