הלוואה או שלום בית?

שאלה:

שלום רב
חבר ביקש ממני הלוואה של סכום נכבד על מנת לרכוש עוד דירה .
מבחינתי הייתי שמח לעזור לו ולקיים מצווה אך אשתי חושבת שזה לא רעיון טוב ומתנגדת .
השאלה מה נכון לעשות האם לנסות לשכנע אותה? או אולי מכיוון שזו מצווה אין צורך לקבל את דעתה ? ואם כן איך אפשר לדחות אותו מבלי שצורה נכונה מבלי להגיד לשון הרע על אשתי ?
תודה מראש ברוכים תהיו

תשובה:

שלום וברכה,

הלוואה לחבר היא מצווה גדולה מאוד ומצוות הלוואה גדולה ממצוות צדקה. מאידך השלום בית חשוב יותר ממצוות הלוואה לחבר, ולכן עדיף שתשמע לאשתך ולא תלווה לחבר נגד רצון אשתך. בנוסף, נראה שאשתך צודקת שלא נותנים הלוואה גדולה כל כך לחבר, כיון שיש סבירות שהחבר לא יוכל להחזיר את ההלוואה. אם יש לך כסף בצד ואתה רוצה לקיים מצוות הלוואה אתה יכול להפקיד את הכסף בגמ"ח מסודר, ובכך הכסף שלך ניתן להלוואות לאנשים רבים, והכסף שלך בטוח ותוכל להוציא את הכסף מיד שתצטרך לכסף. והעיקר שתעשה את הדברים יחד עם אשתך.

בהצלחה.