בל תלין בחברה ציבורית כגון חברת החשמל

שאלה:

שלום הרב,
האם קיים מצוות בל תלין כשצריך לשלם לחברות גדולות כגון חב' חשמל, מים, בזק? האם יש הבדל כאשר החברה היא גוף ממשלתי או פרטי? (הרי להבדיל בהלוואות כשיש איסור ריבית ידוע שבבנק יש היתר עסקה למשכנתא כי הוא נחשב "גוף" ולא אדם)

תשובה:

שלום וברכה,

חברת חשמל אינם פועלים של הלקוחות, אלא הם מספקים חשמל ודינו כמכר, ובמכר אין איסור של בל תלין.

לא הבנתי מה שכתבת שהיתר עסקה בבנק מועיל בגלל שזה גוף, היתר עסקה מועיל גם באדם. יש שיטות שסוברים שחברה זה לא אדם פרטי אלא גוף ואין איסור ריבית ולכן לא צריך היתר עסקה.

בהצלחה.