מעשר כספים – הפקדה בגמ"ח

שאלה:

האם מותר לתת להם מעשר. לגמחים של כספים . או קרן הפקדות כספים שעוזרים לחתן את הילדים. האם זה נקרא מצווה של מעשר .??או רק נאמר שמותר לתת 100 אחוז. מה נכון ומה האמת בנוגע להלכה ?? תזכו למצוות

תשובה:

מותר לתת לגמחי"ם כאלו מכספי מעשר. ואגב, ניתן לפחות לגבי חצי מהמעשר, להפקיד בגמחי"ם כאלו בלי לתרום, עד שהילדים שלך יהיו בגיל נישואין ואז לחתן את ילדיך בכסף הזה.

מקורות:

ראה אהבת חסד חלק ב פרק יח.