וזלין בהפסק טהרה

שאלה:

רציתי לשאול, מה הכמות של הוזלין שמותר לשים לפני ההפסק? האם אין מגבלה ואני יכולה למרוח כמות נכבדה כדי להצליח בהפסק?
וכן אותה שאלה בנוגע למשחת KY
תודה רבה

תשובה:

ודאי שיש הגבלה. בשבוע שעבר ישבתי בבית ההוראה ובא אברך עם עד בדיקה שכולו וזלין באופן שברור לי שלא יכול להקלט דם, לצערי זה היה הפסק טהרה, זה בעצם כלום ואשה זו כבר תקופה ארוכה לא עושה הפסק טהרה… אפשר לשים מעט וזלין שעה לפני הבדיקה שבשעת הבדיקה לא ימרח וזלין על העד אלא רק המקום יהיה מרוכך. במקביל ניתן ללחלח במעט מים את עד הבדיקה, מים אינם יוצרים שכבה, אבל כמובן רק מעט מים ושיהיה סחוט היטב.

הצטרף לדיון

12 תגובות

  1. הבנתי,
    אם אני משתמשת ב-KY, שנראה שהוא הרבה יותר נספג, יש אפשרות להגיד לי כמות בערך?
    ואם אני מורחת אותו ממש מוקדם כמה שעות טובות לפני, לדוגמא 6 שעות לפני יש הגבלה?
    כי זה ממש מסבך אותי ולא רוצה בכלל לטעות בעניין..

  2. סליחה שאני שוב שואלת,
    לגבי הכמות זה בסדר כל כמות אם זה כמה שעות קודם?
    מדברת על יותר מ-4 שעות קודם
    אני פשוט מאוד לחוצה מהעניין…
    כי כן בעבר השתמשתי בהמון וזלין ולאחרונה הבנתי שזה ממש ממש לא נכון לצערי…

    תודה רבה

  3. אם על העד בדיקה יש גם שאריות של וזלין/שמן או כל דבר אחר שיכול לרכך, אבל גם הפרשה… זה בסדר?
    איך אפשר לדעת בודאות שזה בסדר, כי מצד אחד מנסיון שלי קשה לי לעשות בדיקה כשממש יבש, ואז זה לדחות בעוד יום לפחות, וקצת וזלין לא ממש עוזר, אז צריך כמות טובה… אבל גם לדחות הפסק זה בעיתי.. אז מה"ד?
    תודה רבה

  4. הבנתי
    אני כרגע ב-7 נקיים, יום לפני ההפסק (ממש בלילה) מרחתי וזלין ו-KY למחרת מרחתי KY כמה פעמים (כמויות טובות אבל אני רואה שחצי לא באמת נכנס), ואז שאלתי פה שאלה והבנתי שזה אולי לא בסדר, הפעם האחרונה שמרחתי היתה כ6 שעות לפני ההפסק, אח"כ מרב לחץ ניקיתי את המקום עם מגבון ממש כמו בדיקה והשתדלתי שיהיה כמה שיותר עמוק, ואח"כ שטפתי עוד פעם עם מים – שטיפה פנימית (יש לי כלי מיוחד לזה) אבל לא יותר מדי המון מים כי זה לכשעצמו יוצר יובש, ואחרי כשעתיים עשיתי הפסק, אין לי מושג כמה באמת נשאר מהוזלין או מה-KY ואולי נשאר עמוק ואני לא יודעת אולי לא נשאר כלום אחרי הנקיון, העד עצמו יצא יבש מסביב אבל באמצע יצא צבע צהבהב ולא יודעת מה זה,
    האם אני יכולה להיות רגועה שההפסק בסדר..?
    אני ממש לא יודעת מה לעשות, מה אני אגיד לבעלי?

  5. את מגזימה! כעבור כמה שעות אני בטוח שהכל נספג! מראה צהבהב זה בסדר, אני לא ראיתי אז אני לא אומר כלום, אבל ככל שזה צהבהב ללא נטייה לאדום זה מראה טבעי של מראה כשר.