גג שנרכש על ידי טאבו משותף

שאלה:

קנינו גג בטאבו משותף ואחרי כמה זמן השכן שאיתנו בשותפות אומר שהוא רוצה לבנות מעל הגג החדש שבעצם אנחנו בנינו אותו זה הגג שלנו עכשיו הוא רוצה לעשות שם יחידה או מחסן ואנחנו לא מסכימים זה הגג שלנו אנחנו שילמנו עליו מה הדין?
וגם זה לא כתוב בחוזה וגם שאם היינו יודעים לא היינו רוצים לקנות ממנו את הגג מה עושים?

תשובה:

שלום וברכה,

הגג שמתקבל מעל הבנייה שלכם חוזר להיות גג משותף לכל דיירי הבניין ואסור לבעל הקומה עליונה לבנות. ואם הגג היה שייך לו עד רום רקיע ומכר לך את הגג, הגג שמתקבל אחרי הבנייה שלכם שייך לשניכם, ולא יכול בעל הקומה עליונה לבנות לבדו.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע חו"מ סימן ריד.