בלינצ'עס פרווה בפנקייק חלבי לשימוש עם בשר

שאלה:

שלום וברכה
רציתי לדעת האם מותר להשתמש במכשיר להכנת פנקייק שהשתמשו בו לחלבי, כדי להכין בו בלינצ'ס שיאכלו אותו אח"כ עם בשר. תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

כיון שאינו בן יומו, ספרדים נהגו להתיר זאת לכתחילה, ואשכנזים [במידה ועשו בלינצ'עס חלביים ממש, לא רק המיועדים לגבינה שאז מה זה משנה…] נהגו להמנע לכתחילה אבל אם זה כבר נעשה מותר להשתמש לבשרי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אם המאפה הראשון היה חלבי, זה הדין הקלאסי של פרווה שנעשה בסיר בשרי שאשכנזים לכתחילה לא עושים כדי לאכול עם בשר, אפילו שהסיר אינו בן יומו מהחלב.