לקנות דולרים שנגנבו

שאלה:

האם מותר לי לקנות דולרים שנגנבו מטורקיה ולקנות אותם כדי להשתמש בהם בארץ ? מדייק, הדולרים אמיתיים לא מזוייפים.

תשובה:

שלום וברכה,

כיון שכבר יש יאוש ושינוי רשות מותר לקנות את הדולרים המזוייפים. השאלה האם מותר לשלם אם הדולרים האלו כיון שהם מסומנים כגנובים ולא מתקבלים בבנק, וא"כ אנשים שלא יודעים יסרבו לקבל את הדולרים האלו, וממילא אסור לשלם בהם אם המוכר לא מודע לכך.

בהצלחה.