הלוואה מקרן הוכשטיין

שאלה:

שלום וברכה
יש גמ"ח שנקרא קרן הוכשטיין והרעיון שם שאתה נותן להם כרטיס אשראי ב20 תשלומים של 1000 ש"ח והם מעבירים לך במיידי 20000 ש"ח לחשבון ושלתי האם יש בזה בעיה של ריבית כי לכאורה זה כמו שקונים בכל חנות אלא שכאן אני קונה כסף (הבנתי שהם לוקחים רק את העמלה של חברת האשראי) אם הרב מתמצא באיך שזה עובד אשמח בתשובתכם
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

קרן הוכשטיין מלווים סכום כסף וגובים באותו מעמד את הכסף מהאשראי בעשרים תשלומים ללא ריבית. אלא שהקרן גובים מהלווה את ההוצאות שהם צריכים לשלם לאשראי בגין הסליקה באשראי. וכיון שמדובר רק בהוצאות שהם מוציאים לטובת הלווה אין בכך איסור ריבית. ככל הוצאות בגין ההלוואה שמותר למלווה לגבות מהלווה, כמו שמצאנו שמותר למלווה לגבות הוצאות כתיבת השטר מהלווה. מלבד זאת שיש לקרן הנ"ל היתר עסקה.

בהצלחה.

מקורות:

ראה בספר נתיבות שלום סימן קע.