צום לחולה

שאלה:

שלום
אני שואלת כל פעם לפני צום רב האם אני צריכה לצום
שאלתי הרבה פעמים לפני צומות רב מסוים (ת"ח גדול)האם אני צריכה לצום
אתמול שאלתי רב אחר והורה לי להחמיר
ואז בעלי אמר לי למה את שואלת אותו הוא מחמיר בנושאים האלו
האם יש בעיה לשאול שוב את הרב שתמיד הייתי שואלת אותו
או שזה נקרא רב שאסר אין חבירו רשאי להתיר
תודה רבה

תשובה:

אני מניח שמדובר במצב רפואי קבוע שלך ולכן התירו לך תמיד לא לצום, ואם זה כך, הרי שאין צורך לשאול שוב ושוב עד כמה שהמצב לא השתנה, את עדיין יכולה לסמוך על הרב הקבוע. באופן ספציפי אינני יודע להתייחס כיון שלא הסברת למה את סבורה שאינך צמה, אבל לשאלתך אם יש כאן בעיה של חכם שאסר, אני חושב שאם המציאות כמו שאמרתי אז אין חשש כי כבר שאלת את השאלה הזו וקיבלת עליה תשובה קודם לכן. כמו כן, ככל שיש שאלה כזו יש להתייעץ גם עם הרופא המטפל.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום
    אין מצב רפואי בעייתי רק קושי לצום מחמת הנסיבות שכל פעם היה משהו אחר, והוא התיר לי
    אז השאלה האם מותר לי לשאול את הרב הקודם
    תודה רבה

  2. זה בעייתי, אלא אם כן את חושבת שלא הסברת בדיוק את הבעיה. ככלל יש לזכור שנשים חייבות בתענית כמו גברים ללא שום הבדל, וקושי לצום אינו מתיר לאכול, רק מצב של חולי [אפילו שאין בו סכנה].