שמע ישראל ארבעים דקות

שאלה:

שלום כבוד הרב ובוקר טוב

יש לי כמה שאלות בנושאים שונים:

1.) אני מתפלל שמע ישראל לוקח לפחות חצי שעה ארבעים דקות בגלל שאני מדגיש מכוון ומפריד בן דבקים לפעמים יש מילה שאני אומר כאילו נשמע לא אמרתי נכון וחוזר עליה האם זה בסדר שאני מתפלל כול כך הרבה זמן על שמע ישראל?

2.) אמרתי את הפסוק ראשון עם כוונות והכול שאני אמרתי את המילה ישראל כאילו נאבדה לי האות ר' האם זה בסדר יצאתי לידי חובה?

3.) שאני שם רצועות של תפילין על אצבע השלישית אחד אני שם למעלה ושתים שם למטה והשלישי עליו קצת למטה האם הדרך נכונה?

תודה מראש!

תשובה:

כל זה לחץ מיותר מאוד מאוד, אין סיבה להתייסר כל כך, קריאת שמע לא אמורה לקחת יותר מכמה דקות ספורות.

כדאי לבדוק נטייה ל- ocd.

בשורות טובות ורפואה שלמה.