האם דייר אחד יכול לחייב את השאר להפעיל מעלית שבת

שאלה:

שלום וברכה
אנחנו בנין עם 12 דיירים, מתגוררים כבר כמה שנים בשלווה ובנחת.
לפני כשנתיים הגיע דייר חדש
ועכשיו הוא מבקש להפעיל מעלית שבת בבנין.
[יש התקן מובנה מזמן בניית המעלית, והוא רק מבקש להפעילו]
רוב השכנים מתנגדים, מכמה סיבות.
מי צודק מבחינת ההלכה? מה ראוי לעשות לפנים משורת הדין?

[יצויין שלא מדובר באזור שברור שלא משתמשים באזור זה במעלית שבת, וגם לא להיפך. שכונה רגילה בירושלים, רוב התושבים באזור בני תורה]
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

במקום שאין מנהג ברור אם משתמשים במעלית שבת או לא, הרוב יכול לקבוע את השימוש במעלית שבת. ולכן זכותם של הרוב להתנגד בשימוש במעלית שבת.

בהצלחה.

מקורות:

בכל ענייני וועד הבית, אם הדבר מקובל לעשות, לא יכולים הרוב לבטל את המנהג, למשל הרוב לא יכול להחליט שלא יהיה תאורה בחדר מדרגות. ואם הדבר לא מקובל כלל, הרוב לא יכול לקבוע דבר שלא מקובל, כגון בניין רגיל בשכונה רגילה, לא יכולים רוב הדיירים להחליט לרכוש ספות יוקרתיות ללובי של החדר מדרגות. אבל בדברים שיש שנוהגים ויש שלא, הרוב קובע. שימוש במעלית שבת בבניינים רגילים [ולא בניינים גבוהים מאוד] אין מנהג מסוים לגבי מעלית שבת, ולכן הרוב קובע אם להפעיל מעלית שבת.