הנדסה גנטית / הכלאת פירות וירקות – כלאים

שאלה:

שלום רב,

האם מותר להתעסק בהינדוס זרעים כמו עגבנייה ושאר ירק, כדי לשפר אותם? ושאלה נוספת, האם מותר לבצע הכלאות בין זני ירק שונים?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

יש מגדולי הפוסקים שנקטו בפשיטות שהכלאה של זרעים והרכבה גנטית גם היא בכלל איסור כלאים, ולכן יש להמנע מעיסוק זה.

מקורות:

ראה שו"ת שבט הלוי ח"ט סי' רכד, ובשו"ת מנחת שלמה ח"ב סי' צז אות כז. לדבריהם שם, הגם שאין כאן זרע הראוי להזריע, אלא מיץ או האבקה בלבד, כיון שזה נעשה בידי אדם, יש בכך איסור כלאים.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. זאת אומרת שהנדסה בחקלאות לסוגיה, ובפרט הנדסה גנטית לא תהיה מוגדרת כהרכבה (האסורה לגוים לדעת הרבה פוסקים), אלא זה יהיה מותר מצד שזה סניף לכלאים, ולכן זה אסור רק ליהודים?