בית כנסת של עמי הארצות

שאלה:

מה הכוונה בדברי הרא”ש לא להכנס לבתי כנסיות של עמי הארצות? על מה בדיוק הוא מדבר? מה מוגדר ככזה? ומה יעשה אדם שהבית כנסת היחידי שיש באיזורו או אחד שמתאים גם מבחינת הנוסח והזמנים וכולי הינו אחד שכזה?

תשובה:

שלום וברכה

למעשה המשנה באבות ג' י' כבר אומרת שישיבת בתי כנסיות של עמי הארץ מוציאה את האדם מן העולם, משום שהם מדברים שם דברים בטלים וכו'… ברור שאם זו הדרך היחידה לתפילה במני זה בסדר גמור, רק יש להזהר מאוד בכבוד המקום ולא להמשך אחר מעשיהם אם מדברים בשעת התפילה וכדומה. ואדרבה, ישפיע טוב על סביבותיו! כאשר יהודי כמוך נמצא בכזה מקום, זו שליחות! תפתח שיעור תורה בבית הכנסת, תאיר פנים לאנשים, תבוא תמיד בליל שבת לתפילה עם משהו נחמד על הפרשה שאפשר לומר לאנשים סביבך. בורא עולם שלח אותך לשם!

בהצלחה רבה מאוד.