תביעה על זכויות יוצרים בחו"ל

שאלה:

שלום רב,

אני צייר, ומוכר את הציורים שלי.
יש לי תקנון מסודר שבו אני מחתים כל לקוח על התנאים שלי. בין התנאים יש סעיף שאוסר לסחור ביצירות שלי.
לאחרונה גיליתי אתר שממוקם בחו"ל, שפשוט מוכר את היצירות שלי. פניתי אליהם כמה פעמים, והם מתעלמים.
מכיון שהם בחו"ל, קשה ואולי אפילו בלתי אפשרי להזמין אותם כאן לדין תורה בארץ.
ברצוני לתבוע אותם ע"י עו"ד לענייני זכויות יוצרים. האם מותר?
ואם אסור, מה אפשר לעשות בנידון?

אציין, מבחינתי לא לקחת להם שקל.. רק שיפסיקו לסחור עם היצירות שלי, וזה יקרה רק ע"י תביעה…

ייש"כ.

תשובה:

שלום וברכה,

עליך לפתוח תיק תביעה בבית דין, ובית דין ישלחו להם הזמנה לדיון, אם הם לא יתייחסו לתביעה בית דין ייתן לך היתר לפנייה לערכאות. אסור לתבוע בערכאות לא מתן היתר מבית דין.

בהצלחה.

מקורות:

שו"ע סימן כו.