פגיעה ברכוש

שאלה:

שלום רב לרבנים,
בצעירותי לפני שעשיתי תשובה עשיתי שטויות,בפעם אחת נהג חתך אותי בכביש ומעצבים פגעתי לו בפגוש עם הקסדה.המשטרה הזמינו אותי לתחנה,ואמרתי לשוטרת שאני מצטער ואני מוכן לשלם על הנזק.
עברו כבר הרבה שנים,אני תוהה אם אני צריך לבקש את המספר שלו מהמשטרה כי לפי מה שנראה לי השוטרים סוגרים את התיק ולא אמרו לו שאני מוכן לשלם,ואולי כן.
במידה והרב יפסוק לי שאני חייב והמשטרה לא תעזור לי לתרום כסף למשהו ציבורי כמו יד שרה?

תשובה:

שלום וברכה,

אתה חייב לשלם לניזק את הנזק שעשית לו. ולכן אתה צריך לנסות למצוא את הניזק ולשלם לו על הנזק.

לא מועיל תשלום לצדקה במקרה זה. תשלום לצדקה מועיל בגזלה שלא יודע למי להשיב ולא מועיל בתשלומי נזקין.

בהצלחה.